Δημήτρης Κοντολάζος

Το ανανεωμένο πρώην Εμπατή και νυν North live stage, έχει αφήσει στα νυχτερινά δεδομένα το δικό του στίγμα, προάγοντας την γνήσια μορφή της αυθεντικής ελληνικής διασκέδασης, αφού είναι ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα μπουζούκια της Αθήνας και έχει κεντρίσει το νυχτερινό ενδιαφέρον προς τα Βόρεια Προάστια. Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης θα κρατήσει το μουσικό τιμόνι του προγράμματος για αυτή την χειμερινή σεζόν, και ο λόγος φυσικά για τον μεγάλο Δημήτρη Κοντολάζο, ο οποίος θα βάλει φωτιά στα βράδια μας, και θα επαναπροσδιορίσει την έννοια της διασκέδασης σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα.

Το North λοιπόν, βρίσκεται στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης, όντας ένα μαγαζί σταθμός στα νυχτερινά δρώμενα, καθόλα τα χρόνια της λειτουργίας του, ως θρυλικό Εμπατή. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως είναι ο απόλυτος νυχτερινός προορισμός για τα Βόρεια Προάστια, και στο stage του έχουν φιλοξενηθεί πολύ σπουδαία ονόματα της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής όπως ο Πέτρος Ίμβριος, ο Αντύπας, η Άντζελα Δημητρίου και πληθώρα άλλων καλλιτεχνών.

Όταν αναφερόμαστε σε έναν καλλιτέχνη του βεληνεκούς του Δημήτρη Κοντολάζου, τα λόγια πάντα θα περιττεύουν, καθώς η πορεία του μπορεί να γράψει τόμους ιστορίας από μόνη της. Από την πρώτη του κιόλας δισκογραφική εμφάνιση το 1973, έδειξε πώς η πορεία του θα ήταν ανοδική, και πολύ επιτυχημένη. Εκείνη την περίοδο κερδίζει και το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, δείχνοντας πως ήταν ένας καλλιτέχνης που είχε έρθει για να μείνει. Από τότε οι επιτυχίες του είναι αναρίθμητες με το ‘ Όλα τα ‘δωσα σε σένα’, ‘Αν ήξερες την ιστορία μου’ και ‘Τώρα έχουν μείνει δυο καημοί’, να αποτελούν τα μεγαλύτερα, διαχρονικά του κομμάτια. Έχει υπάρξει οικοδεσπότης, στα σπουδαιότερα μαγαζιά της Αθήνας, και πάντα διατηρεί ως πρωταρχικό του στόχο να φτάνει το κέφι του κόσμου στο κόκκινο, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και εσκεμμένες κινήσεις.

Ο Δημήτρης Κοντολάζος, με ιδιαίτερη αγάπη στην πόλη του Θεσσαλονίκη, γνώρισε τεράστια επιτυχία την δεκαετία του ’80, με σπουδαίους δημιουργούς να του εμπιστεύονται κομμάτια τους, παρατηρώντας πως ο ίδιος είχε μια λαική χροιά που σπάνια συναντάς. Έτσι, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Τάκης Σούκας, ο Σπύρος Γιατράς, ο Τάκης Μουσαφίρης, ο Νίκος Καρβέλας, ο Μιχάλης Ρακιντζής και πολλοί άλλοι, αποτελούν τα ‘χρυσά’ ονόματα, που επένδυσαν μουσικά στο πρόσωπο του Δημήτρη Κοντολάζου, ο οποίος με την σειρά του, τους έβγαλε ασπροπρόσωπους. Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ με 10 τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και φίλου του, Σταμάτη Γονίδη αλλά και 45 live επιτυχίες του που αγαπήθηκαν πολύ. Αυτό όμως που τον καθιστά τόσο ξεχωριστό, και έχει κρατήσει την επιτυχία του αλώβητη καθ’ όλη την διάρκεια είναι ο αναλλοίωτος σπουδαίος χαρακτήρας του, και το ήθος που τον διακρίνει και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της γενικότερης προσωπικότητας του. Ο Δημήτρης Κοντολάζος, είναι ένας πολύ αγαπητός καλλιτέχνης που έχει έντονα την στόφα εκείνη των παλιών τραγουδιστών, αυτών που δεν βασίζονταν στην εικόνα και στο performance, αλλά στο πώς να απογειώσουν κάθε συναίσθημα στα ύψη.

Ο Δημήτρης Κοντολάζος, έρχεται στα Βόρεια Προάστια σε ένα μαγαζί θρύλο το North live stage, έχοντας μια υπέροχη παρέα μαζί του βασισμένη φυσικά στο καθαρόαιμα λαικό ύφος και στοιχείο. Έτσι αυτή την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ο Δημήτρης Κοντολάζος μαζί με τον Σπύρο Σπυράκο και την Έλενα Γκρέκου, θα δημιουργήσουν τον απόλυτο πανικό, μετατοπίζοντας το νυχτερινό ενδιαφεορον στα Βόρεια Προάστια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *